Brief aan de raad en lancering website

Vandaag heeft de initiatiefgroep Burgerparticipatie Almere een brief aan de gemeenteraad afgeleverd waarin de raad wordt geïnformeerd over de achtergrond en doelstellingen van dit initiatief. Tegelijkertijd hebben wij deze website gelanceerd. Hier vindt u alle informatie over dit initiatief, wat het inhoudt, hoe we het aanpakken en hoe u kunt meedoen. Zodra wij een reactie van de gemeenteraad op onze brief hebben ontvangen, stellen wij u natuurlijk via deze website op de hoogte.


Reacties

Brief aan de raad en lancering website — 1 reactie

  1. Bij de lancering van de bestemmingsplannen AlmereStadOost heb ik kunnen ondervinden dat de participatie nu via zuiver planologische, juridische en politieke lijnen loopt. Dat is voor de doorsnee-burger een ver van mijn bed show. Met veel onbegrijpelijk jargon, voor de bewoner een rijtje strakke deadlines en vooral een claim op een lange adem (2,5 jaar). Het vertrouwen van mensen in de gevoerde regie wordt heftig op de proef gesteld omdat vergissingen nogal eenzijdig in het voordeel van de gemeente lijken te zijn, je moet er dus voortdurend bovenop blijven zitten. Filmwijk heeft gelukkig zijn stempel op dit proces kunnen drukken en dat bleek maar al te nodig.
    Dit bewijst echter nut en noodzaak van uw nu voorliggende initiatief. Dit ziet er goed uit, is wel erg ambitieus in zijn tijdplan, maar verdient de steun van velen. Succes gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *