Burgemeester zoekt dialoog met bewoners Annapark en Burgerparticipatie Almere naar aanleiding van de petitie

Burgemeester van Almere, Hein van der Loo, heeft aangegeven open te staan voor een gesprek met de bewoners rondom het Annapark en Burgerparticipatie Almere naar aanleiding van een petitie die is ingediend. Almere Deze Week berichtte hierover.

Hein van der Loo 100 dagen burgemeester

Burgemeester

Woordvoerder van de petitie heeft de krant laten weten, dat zij geen projectinhoudelijke gesprekken met de burgemeester wil voeren, maar dat het onderwerp van gesprek van de petitie over participatie en betrokkenheid van burgers an sich is. Dit artikel is hier te lezen: 

Klankbordgroepen wachten uitnodiging van burgemeester af

Dit betreft namelijk niet alleen het Annapark, maar gaat alle ondertekenaars aan. We hebben ervoor gekozen om onze krachten en stem te bundelen en een gezamenlijk signaal te geven, daar blijven wij ook nu aan vasthouden. Het gaat immers niet over een aantal inwoners die hun zin niet hebben gekregen, maar inwoners die aangeven dat zij vast lopen in communicatie en informatievoorziening. Dat moet en willen wij anders.

BPA benadrukt in de krant ook dat er meer ondertekenaars zijn en dat het gesprek een breder draagvlak moet krijgen. Daarom is het de wens van BPA om dit onderwerp na het zomerreces te bespreken met de gemeenteraad, afvaardiging van ondertekenaars en de burgemeester, die portefeuillehouder Participatie is.

In samenwerking met de woordvoerder van de petitie zal Burgerparticipatie Almere een brief opstellen waarin de uitgangspunten voor de te maken afspraken worden uiteengezet. Op deze manier hoopt BPA het gesprek met de gemeenteraad op een constructieve wijze te kunnen voeren en de belangen van de ondertekenaars van de petitie adequaat te vertegenwoordigen.

Zodra we meer informatie hebben en de brief met vertrekpunten concreet hebben, zullen we deze met een aantal afgevaardigden van de verschillende klankbordgroepen delen.

Wij vinden het belangrijk dat de betrokken ondertekenaars achter de vertrekpunten staan, want dit raakt ons allen en is van ons samen.

Maribel, Ad en Raoul

Eerdere berichten:

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *