Participatie mag wat kosten

Het aanvragen van een aanvullend budget is toch moeilijker dan gedacht. In een gesprek met gemeente-ambtenaren vandaag, bleek dat participatie toch een prijs heeft en men toch niet , ondanks een gedegen onderbouwing, bereid is om het stimuleren van participatie door burgers te financieren.

Het gegeven advies van de ambtenaren om sponsors te zoeken om de aangekondigde conferentie in oktober te financieren is door de initiatiefnemers dan ook van de hand gewezen.  Het is het standpunt van de initiatiefnemers, dat ondanks de krappe tijden,  juist nu het vergroten van participatie, een financiële boost nodig heeft. Volgende week volgt een tweede budgetgesprek met de gemeente om te zien of het continueren van het ingezette participatie-initiatief haalbaar is.

Wordt vervolgd.


Reacties

Participatie mag wat kosten — 1 reactie

  1. mee eens, enerzijds geeft men tonnen uit voor participatie en anderzijds is een paar honderd euro te veel. Maar vergeet niet dat er meer verenigingen en clubs wel een bijdrage zouden willen hebben dus een bijdrage van een paar euro aan BPA betekent ook een plicht om andere aanvragers van participatieprojecten te honoreren.
    dus die 1 euro worden meteen 20 euro’s. en 200 wordt dus 4000.
    Daarnaast blijft het niet bij 1 bijeenkomst maar willen jullie vast vaker bijeenkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *