Ronde tafel participatie!

Het is zover, vanavond 4 april, is de eerste bespreking over de voorstellen participatie nota met raadsleden en wethouder tijdens de politieke markt in het stadhuis.

De initiatiefgroep Burgerparticipatie Almere is opgezet om Almeerse inwoners, organisaties en andere belanghebbenden een stem te geven bij belangrijke veranderingen in de stad. De gemeente heeft in de Participatienota beschreven hoe gemeente en Almeerders met elkaar omgaan als er belangrijke veranderingen in de leefomgeving komen. Wij vinden dat de Participatienota in samenspraak met inwoners herschreven moet worden. Een duidelijke Participatienota, gedragen door gemeente en inwoners, is een goede leidraad bij belangrijke veranderingen in de stad.

Na veel voorwerk door de initiatiefgroep en haar ondersteuners lijkt Almere nu een stapje dichter bij een betere Participatienota te komen. Op 4 april wordt tijdens de politieke markt een agendavoorstel van Groen Links en de initiatiefgroep besproken om de Participatienota aan te passen.

De input uit een door de initiatiefgroep georganiseerde conferentie op 6 november 2012, was voor GroenLinks aanleiding om gezamenlijk een agendaverzoek in te dienen over mogelijke aanpassingen in de huidige Participatienota.

Het agendaverzoek wordt op 4 april besproken tijdens een Ronde Tafelgesprek op de Politieke Markt waaraan ook vertegenwoordigers van de Initiatiefgroep Burgerparticipatie deelnemen. Een Ronde Tafelgesprek heeft als doel informatie en meningen te verzamelen als voorbereiding op verdere politieke actie. Aansluitend wordt het agendavoorstel, zonder bewoners, verder in de raad besproken.

Beide bijeenkomsten zijn openbaar. Gaarne nodigen wij u uit om aanwezig te zijn. De bespreking is tevens via internet te volgen op http://politiekemarkt.almere.nl/Vergaderingen/Politieke-Markt/2013/4-april/19:00/

Tijd: 4 april, 20.00 Ronde tafel discussie en om 20.30 uur

Plaats: Stadhuis, Politieke Markt, Witte Zaal


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *