DebatCafé: Bomenkap in de Kruidenwijk: ja of nee?

woensdag 11 februari 2015
Bibliotheek Stad, nieuwscafé
20.00 tot 22.00 uur

Tijdens het DebatCafé op 11 februari praten we over de bomenkap in Kruidenwijk: ja, nee of een beetje?

Er wordt gestart met groot onderhoud in de Kruidenwijk. Dat betekent ook dat er bomen gekapt gaan worden. De bomen hebben te weinig ruimte in de grond waardoor er schade aan kabels en leidingen ontstaat, staan te dicht bij de erfgrens of zijn ziek, zegt wethouder Frits Huis. Een aantal bewoners richtte Bewonerscomité Behoud Bomen Kruidenwijk op en startte een handtekeningenactie tegen de bomenkap. Zij vinden dat er geen sprake is geweest van deugdelijke inspraak en hebben de zaak aanhangig gemaakt bij de gemeentelijke Ombudsman. Er zijn ook bewoners die vóór het kappen van bomen zijn, althans van de Zwarte Elzen die veel overlast geven. Bewoner Evert-Jan Peters startte een petitie voor de kap van de Zwarte Elzen en sprak in tijdens een raadsvergadering waar de petitie aangeboden werd.

We willen het gesprek niet beperken tussen kappen ja of nee, maar het ook over de bomen heen tillen: hoe gaat de gemeente om met participatie bij groot onderhoud?

Hoe verder? Op woensdagavond 11 februari praten we er over tijdens het maandelijks DebatCafé in de nieuwe bibliotheek.

In ons panel: Evert-Jan Peters, Eibert Draisma (Bewonerscomité Behoud Bomen Kruidenwijk), Ciska van Rijn (raadslid PvdA) en Jaap Meindersma (directeur Dienst Stadsbeheer Almere).


Reacties

DebatCafé: Bomenkap in de Kruidenwijk: ja of nee? — 1 reactie

  1. Heeft deze discussie nog wel zin? Doordat al gestart is met de kap, zonder dat is afgewacht tot de ombudsman het überhaupt in behandeling heeft genomen. Ook de handtekeningenactie en petitie,
    die nog ingediend moet worden, hebben geen enkel effect gehad op de gemeente om naar haar bewoners te luisteren. Het grootste deel van de bomen had zonder enige overlast kunnen blijven staan.
    Het kán in Almere. De stad die zich Green City wil noemen en de Floriade hier heen haalt. En dan ook nog allerlei onzinnige zaken als de overkapping met gaten en de windschermen in het centrum, totaal zinloos. En dan een museum voor het koggeschip in de Kruidenwijk, ik hoop dat niet doorgaat. ik ben zeer sceptisch over het nieuwe aanplant concept. Vooral het woord concept. Ik geloof de politiek en in het bijzonder de heer Huis, niet meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *